Цього року відпочинок на Азовському морі не всім припав до душі через велику кількість медуз.

Цього року багато відпочиваючих скаржилися на те, що їх відпочинок на Азовському морі перетворився просто в якийсь кошмар. Тому що медуз на пляжах верб воді виявилося така величезна кількість, що навіть складно собі було уявити. Деякі користувачі Мережі порівнювали морську воду з якимось незрозумілим киселем через цих морських жителів. Але як виявилося, що є кілька невеликих курортних містечок, в яких не такої величезної навали медуз.

Зокрема, в 15 км на схід від Бердянська в Новопетрівці медуз нібито немає. Про це йдеться на сторінці місцевого пансіонату під відео: "Сьогодні всі зірки зійшлися, штиль, нічого не заважає для отримання сонячного кайфу!»

У соціальній мережі було опубліковано кілька відео, які дійсно доводять той факт, що медуз у воді немає, а берег неймовірно чистий.

Ще одним курортом на Азові, куди не дісталися медузи, став Приморськ в Запорізькій області. Море там чисте, пляжі піщані. Відмінно для відпочинку з дітьми.

Також було опубліковано відео з тим, що відбувається на цьому курорті. Дійсно, медуз не видно.

У той же час багато користувачів мережі повідомляють про те, що на цих двох курортах відзначено величезну кількість комах, зокрема, комарів. Вони теж істотно псують враження про відпочинок. Тому українським туристам цього року минеться вибирати: або страждати від великої кількості медуз або страждати від великої кількості комах. Відпочинок в таких умовах залишає бажати кращого.

Раніше Hyser писав про те, що туристи стали масово скаржитися на алергію після контакту з морською водою в Кирилівці.

Також писали, що на Азовському узбережжі стали закривати пляжі.

Нагадаємо, що у Криму на пляжах сталася тчергова НП.