Ні для кого не секрет, що підприємства хімічного комплексу є постійними джерелами забруднення навколишнього середовища. Так, за даними Мінекології щорічно майже 1,5 тисяч хімічних речовин від виробництва за певних умов може становити загрозу для життя і здоров'я людей і навколишнього середовища. Щойно стало відомо про вибух на потужному підприємстві з виробництва мінеральних добрив.

Так, у спільноті tipove_rivne в Інстаграмі повідомили, що на заводі "Рівнеазот", що знаходиться за 60 км від Луцька, а до Рівного "рукою подати", стався "невеликий вибух".

"Хмара бурого диму котиться в бік міста. Поки не відомо походження і вплив на навколишнє середовище і людину речовини, але краще подбайте про індивідуальний захист", – йдеться в дописі.

У мережі свідки публікують відео та фото події.

За попередньою інформацією, вибух стався на агрегаті виробництва азотної кислоти. У повітря над підприємством піднялася хмара рудого диму.

Якщо судити по візуалізації хмари нехарактерного для природи кольору, то в повітря потрапив газ діоксид азоту. Речовина є сильним окислювачем і активно вступає в реакцію з горючими матеріалами. При цьому виділяється азотна кислота і оксид азоту.

Вдихання цього газу у високих концентраціях викликає набряк легенів, а також речовина роз'їдає очі і шкіру.

При цьому влада міста Рівне поки про небезпеку мовчать. Більше того, повідомлень про аварійну ситуацію від громадян та "Рівнеазоту" станом на 17:20 до рятувальників не надходило.

Як повідомили в ГУ ДСНС в Рівненській області, зараз ця інформація перевіряється.

Родичі працівників ПАТ" Рівнеазот " у соцмережах пишуть, що на об'єкті всім сказали сидіти в приміщенні з протигазами, але що саме вибухнуло не повідомляють працівникам. Також сказали позакривати вікна в будинках

Зазначимо, що ПАТ Рівнеазот OSTCHEM є лідером з виробництва мінеральних добрив у Західній Україні.

Раніше Hyser писав, що у Мексиканській затоці сталася серйозна екологічна катастрофа.

Крім того, наш портал спільнол, що в Іжевську, в мікрорайоні містечко металургів, на станції підйому води стався викид хлору.

Нагадуємо, що увечері, 8 липня, на території підприємства Технодом Альянс в Мелітополі стався вибух.