Українцям повідомили приємну новину, яка пов'язана з можливістю виїзду з України в одну з країн Європейського Союзу. Найближчим часом для жителів України, які пройшли повний курс вакцинації, буде відчинено двері в одну з європейських держав.

Про це повідомляє МЗС України Дмитро Кулеба.

Дмитро Кулеба розповів, про те, що вже з 26 липня 2021 року Фінляндія відкриває кордон для українців, які пройшли повний курс вакцинації.

Крім цього, Кулеба поділився інформацією про те, що можна дізнатися умови про виїзд з України на спеціальному сайті, де написано про вакцини, які дозволяють потрапити в європейську країну.

Також він уточнив, що серед списку, в якому вказані прийнятні вакцини є індійські і китайські, які робили більшість українців. А це означає Те, що жителі України, які робили індійську або ж китайську вакцину, можуть потрапити на територію Фінляндії без особливих проблем.

Варто відзначити, що на офіційному сайті інституту Національного здоров'я Фінляндії повідомляється про те, що повний курс вакцинації необхідно пройти, як мінімум за два тижні до виїзду на територію Фінляндії.

Потрібно згадати про те, що Рада національної безпеки України повідомила про посилення карантину на території України з 16 липня. Рада вводить обмеження для країн, в яких панує штам "Дельта".

В силу того, що коронавірус мутує і вражає організм не тільки дорослих людей, а й дітей, було прийнято рішення вжити заходів.

Будуть посилені вимоги для в'їзду на територію України для країн, де домінує вірус штам "Дельта". До таких країн відноситься Індія, Росія, Білорусь і Великобританія. Так що людям з цих країн буде вкрай важко потрапити в Україну.

Є інформація, що вже зовсім скоро цей вкрай небезпечний вірус потрапить на територію України. Жителі окупаційного Криму скаржаться на те, що люди, які приїжджають на півострів, абсолютно не дотримуються правил безпеки. У різних містах Криму відкриті кафе і дискотеки, безліч людей розважаються і навіть не замислюються про страшний вірус.

Нагадаємо, що українців попередили про можливу хвилю напливу коронавірусу.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", дві області України швидше за все потраплять в" червону " зону.

Також портал "Hyser" писав, що українців, які не зробили вакцинацію, чекає самоізоляція.