Стало відомо, що тарифи на електроенергію не зростатимуть деякий час

На сьогоднішній день в Україні діє затверджений тариф на електроенергію, за яким ща кВт / год електрики українці платять по 1,68 гривні. Стало відомо, що цей тариф залишиться в силі ще на один місяць. Про це повідомляє офіційна прес-служба уряду з посиланням на рішення Міністерства енергетики про зміну вартості світла до 1 серпня.

Повідомляється, що зміна тарифу на електроенергію очікувалося ще з 1 липня. Так, глава Міністерства енергетики України Герман Галушенко зазначав, що в уряді розглядали варіант, за яким з усіх споживачів будуть виокремлюватися українці, які споживають до 100 кВт/год, і тариф для цих громадян буде окремим. Варто відзначити, що на сьогоднішній день до 100 кіловат на місяць споживає близько 41% споживачів в країні.

Крім того, в уряді також обговорюється проект, за яким всіх українських споживачів поділять на чотири категорії, а саме: ті, хто споживає до 100 кВт, ті, хто споживають від 100 до 300 кВт, ті, хто споживає від 300 до 500 кВт, і, нарешті, ті, споживають понад 500 кВт. Залежно від використовуваного обсягу електрики тариф може доростати до 3,5 гривень за кВт/год.

Нагадаємо, що востаннє тариф на електроенергію змінювався урядом ще 1 січня 2021 року. Тоді-то і була встановлена ціна в 1,68 гривню за кіловат електроенергії. Варто відзначити, що саме тоді український Уряд скасував пільгову ціну на світло для населення, коли певна кількість перших використаних кіловат коштувала всього 90 копійок за кВт/год і встановив єдину фіксовану ціну на світло для всіх споживачів.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стало відомо, наскільки подорожчає газ у липні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що стало відомо, коли в Україні почне діяти нова мінімальна зарплата.

Також "Hyser" писав, що незабаром українські пенсіонери отримають надбавки до своїх виплат.