У більшості областей оголосили надзвичайний рівень пожежної небезпеки

В Україну прийшов потужний антициклон через якого з кожним днем спека тільки посилюється. Денна температура повітря досягає близько 34 градусів. У зв'язку з сухою і спекотною погодою синоптики попередили українців про найвищий рівень пожежної небезпеки в більшості регіонів. Про це йдеться в повідомленні Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Надзвичайний рівень пожежної небезпеки оголошено у східних, центральних, західних та північних регіонах. За прогнозами синоптиків підвищений ризик виникнення пожеж спостерігатиметься з 16 по 18 липня.

Втім, це не єдина небезпека, яка чекає українців. Рятувальники попереджають жителів західних областей про можливий підйом рівня води на річках і загрозу підтоплення.

За прогнозом синоптиків найближчим часом в Україні спостерігатиметься спекотна погода. У денний час доби стовпчики термометрів піднімуться до 32-34 градусів тепла. У нічний час температура повітря сягатиме 20-22 градусів вище нуля. Найспекотніші ночі очікуються в Києві та Одеській області, де температура повітря становитиме 23 градуси вище нуля.

До слова, за прогнозом народного синоптика Леоніда Горбаня спека в Україні почне поступово відступати з 17 липня. До 22 липня стовпчики термометрів опустяться до 20 градусів тепла. Однак довго порадіти свіжій погоді не вийде, оскільки в Україну знову повернеться спека. Спекотна погода протримається аж до середини серпня, а потім почне поступово спадати. Леонід Горбань зазначив, що наприкінці серпня денна температура сягатиме 22 градуси тепла.

Раніше портал Hyser повідомляв, що українців стривожили прогнозом погоди на осінь і зиму.

Також наш портал інформував, що Україну накриє сильна спека, дощі та бурі.

Нагадаємо, що українців попередили про нову хвилю аномальної спеки.